Gatzarins, gatzerins
Varietat de cep i de raïm blanc, de mig temps, poc exigent, que es fa en terrenys pobres i com més vell és el cep, més treballa. El raïm és petit, de gra rodó i pell forta.
Varietat de cep i de raïm blanc, de mig temps, poc exigent, que es fa en terrenys pobres i com més vell és el cep, més treballa. El raïm és petit, de gra rodó i pell forta.
Mena de cep i raïm blanc, primerenc, que madura immediatament després del Sant Jaume (veg.), de gra ovalat o llarguerut, semblant al picapoll (veg.).
1 Varietat de cep i de raïm blanc, fumat o negre, de mig temps, de gra mitjanet, dolç però amb molta grana i pell gruixuda, que dóna un vi de molta qualitat, però que agafa fàcilment el míldiu. 2 Tipus de vi elaborat amb la varietat de raïm del mateix Saber més…
Varietat de cep i de raïm primerenc, de gra gros, llarg, esclarissat i amb la pell forta, molt bo per a menjar i per a penjar, també per a fer vi. Foto: Maria Estruch
Varietat de cep i de raïm negre, de mig temps, molt estes abans de la fil·loxera, molt productiu, però de raïm petit. També dit: torbat negre, trobat negre
Varietat de cep i de raïm molt antiga, tardana, que fa els raïms grossos, de grans blancs i rodons, que es conserven durant molt de temps i a mesura que es fan vells se’ls afina la pell.
Varietat de cep i de raïm blanc primerenc, de Mitjana producció, gra llarg, ovalat i poc dolç.
Varietat de cep i de raïm blanc tardà, gra gros i poc apinyat, pell gruixuda i dura, molt bo per conservar, molt productiu però fa el vi flac. També dit: carrega-somer, carrega-somers Foto: Maria Estruch
Varietat de cep i de raïm tardà, negre i compacte, de gra mitjà, rodó, dolç, pell forta i poca rapa. Fa el vi de poc grau però molt acolorit. Foto: Maria Estruch
Varietat de cep i raïm negre, de gra petitet , lluent, dolç i sucós, però de pell gruixuda. Bastant productiu i resistent al míldiu.