La vinya (Artés, 1970)

Vídeo “La vinya”, de Josep Crusellas (Artés, 1970). Fem un viatge en el temps i coneguem com es cultivava la vinya a Artés fa 50 anys: des de la plantació dels ceps fins a l’elaboració del vi en les modernes instal·lacions del Sindicat Agrícola, aleshores en ple apogeu productiu.

La verema (Castelladral, 1980)

Vídeo “La verema”, de Carme Santaeulària (Castelladral, 1980). Cavar a mà, trepitjar el raïm amb els peus... Fins no fa gaire, encara hi havia moltes famílies a Castelladral, que, com la protagonista d’aquest vídeo, feien les feines vitivinícoles de manera tradicional.

La vinya al Bages. Tradició i modernitat. (2007)

"La vinya al Bages. Tradició i modernitat" (2007). Ll. Cerarols, M. Estruch i M. Gil entrevistaren vinyaires bagencs de diverses generacions per veure com treballaven i reflexionar sobre els trets tradicionals i distintius que conserva la vitivinicultura del Bages.

La verema: cuina i tradició

“La verema: cuina i tradició”. Xerrada de Maria Estruch dins les jornades del CEB (2020). Coneguem a través de la cuina com era un dia de verema a les cases bagenques i com s’ho feien les mestresses per tenir la taula a punt per als veremadors. Alerta: fa obrir la gana!

Conversa amb viticultors bagencs

“Conversa amb viticultors bagencs”. Dins les jornades del CEB del 2020, vam poder reunir en una conversa a 3 vinyaires amb experiències i orígens ben diversos: Josep Escorsell (St. Vicenç de Castellet, 1942) ; Enric Solergibert (Artés, 1932) i Ramon Roca (Cardona, 1945).