Malvasia de Segarra, malvasia blanca, malvasia blanqueta
Varietat de cep de mig temps, blanc, poc exigent de conreu, molt productiu i estimat antigament, de raïm llarg, gra mitjà, rodó i daurat, que en terres fèrtils es fa malbé.
Varietat de cep de mig temps, blanc, poc exigent de conreu, molt productiu i estimat antigament, de raïm llarg, gra mitjà, rodó i daurat, que en terres fèrtils es fa malbé.
Varietat de cep i de raïm de mig temps, produeix molt raïm però petit, de gra mitjanet, rodó i vermellós, que fa un vi de grau, de color daurat i aromàtic. Molt resistent al míldiu. Al nord del Bages (Navàs, Balsareny, Gaià) es coneix amb el nom de malvasia de Saber més…
Varietat de cep i de raïm negre, tardà, vigorós i de producció irregular, de raïm i gra gros, que es conserva molt bé i es fi de gust.
Varietat de cep i raïm blanc, de mig temps, de raïm gros, llarg i apinyat, gra mitjà, rodó i dolç, molt productiu.
Mena de cep i de raïm tardà, negre o blanc, gros, compacte, de gra ovalat i molta pell, que fa vi de grau i qualitat.
Vitis vinifera silvestris/Vitis labrusca. Varietat de cep i de raïm silvestre, de raïm petit però abundant, amb el gra ple de pinyol, pell gruixuda i gust especialment aspre. Si es conrea, augmenta el tamany i és més sucós, però el gust no varia gaire. Foto: Maria Estruch
Varietat de cep blanc, primerenc, de fulla retallada i verd fosc, semblant a la de síndria. El raïm és de gra mitjà, regular, poc dolç però que es conserva molt al cep. També dit: Jericó
Varietat de cep i de raïm primerenc, blanc o negre, de fruit directe, molt fort, de raïm llarguet, gra petit tot pinyol i pell, i que fa un vi de grau.
Varietat de cep i de raïm tardà, roig o blanc, molt vigoròs i força productiu, de raïms i grans grossos i tendres, molt bons per a conservar. Foto: Maria Estruch
Varietat de cep i de raïm blanc, de mig temps, de poca producció a la zona, de gra rodó i petit, que fa un vi aspre, fort.