Barrusca o rapa
1 El raïm despullat de grans, la part llenyosa. 2 Residus sòlids obtinguts en el premsat del vi. Foto: Maria Estruch
1 El raïm despullat de grans, la part llenyosa. 2 Residus sòlids obtinguts en el premsat del vi. Foto: Maria Estruch
1. Raïm del capdamunt del sarment, de poca qualitat, petit i verd quan els altres ja són madurs, que sovint es deixa a la vinya a l’hora de veremar, però que en temps més o menys reculats hom recollia i aprofitava després de la verema. 2. Mascle de les abelles. Foto: Saber més…
Sarment o estaca que, clavat a terra i regat, desenvolupa arrels; generalment es feia a l’hort i posteriorment es trasplantava a la vinya. Abans de la fil·loxera els nous ceps que es plantaven s’obtenien amb aquest sistema, a partir del sarment d’un cep vell. Després de la fil·loxera calia fer-ho Saber més…
Porció de sarment amb dues o més gemmes, preparada per a ser introduïda en un peu americà o bord, esberlat a tal efecte, quan hom empelta el cep. El procés consisteix en triar un bon sarment de la varietat de cep que hom desitja empeltar en el bord o peu, Saber més…