Xerricó
Porció de vi o altre líquid que es beu a galet, bo i fent un soroll especial en fer-lo petar entre llavis, dents i paladar.
Porció de vi o altre líquid que es beu a galet, bo i fent un soroll especial en fer-lo petar entre llavis, dents i paladar.
Fer un soroll harmoniós en l’abocar-se el raig de vi des del porró o la botella a la gola.
Petita tirada de vi o d’altre líquid, pres generalment a galet. Foto: Arxiu Isidre Soler Parató (Filaborres), Castelladral (Navàs).
1 Beure a raig, sense aplicar els llavis al recipient que conté el vi o altre líquid. El vi del porró es tira damunt del front i es deixa que baixi per les vores del nas fins a la boca i es xerrica (veg.) ben fort. 2 Beure de manera Saber més…
Berenar tradicional, sobretot dels infants, consistent en una llesca de pa de pagès ben sucada de vi i amb sucre pel damunt. També se’n donava a les lloques per a reforçar-les quan covaven. Foto: Maria Estruch